Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SIBBE LIVE: Flamenco

september 2 @ 19:00 - 20:30

10€ – 12€

Mångsidiga toner med flamencogitarrist Toni Jokiniitty

 Onsdagen den 2 september tar Sibeliusmuseums konsertserie Sibbe Live! fart igen, efter ett längre uppehåll under våren och sommaren. Först ut är flamencogitarrist Toni Jokiniitty, vars framträdande förenar artistens egen nyskrivna musik med lånade covers från gångna årtionden.

– Mitt soloframträdande består av flamencostycken framförda på gitarr och sång. Repertoaren innehåller någonting för alla smaker, vilket jag hoppas ska glädja både inbitna flamencofans och den som är mindre bekant med genren, hälsar Jokiniitty.

Jokiniitty har arbetat som musiker i närmare trettio års tid och tillhör flamencomusikens mest uppskattade artister, både på hemmascenen i Finland och i nordiska sammanhang. Sin utbildning har han delvis fått i Spanien, delvis vid Tammerfors universitet i ämnena etnomusikologi och spanska. Förutom gitarr behärskar han också instrumenten piano och trummor.

Jokiniitty är hoppfull om en fullsatt konsertsal på Sibeliusmuseum nästa vecka. Hans framträdande var inplanerat våren 2020, men i.o.m. coronaepidemin flyttades konserten fram till september.

– Det känns fantastiskt att få uppleva den fysiska växelverkan med publiken igen. Det är en otroligt viktig del av artistskapet, vars framtid tyvärr är ganska oviss, konstaterar Jokiniitty.

 

Konserten börjar kl. 19, biljettförsäljningen börjar kl. 18
Biljetter: vuxna 12 €, studerande, seniorer, beväringar 10 €

Köp biljetter

Detaljer

Datum:
september 2
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
10€ – 12€

Plats

Sibeliusmuseum
Biskopsgatan 17
Åbo, 20500 Finland
Telefon:
+358-(0) 20 786 1472

Recent Posts / View All Posts

Sibeliusmuseum och Ett Hem öppnas för allmänheten

| Aktuellt | No Comments

Vi vill göra ditt museibesök så trivsamt och tryggt som möjligt. Under perioden 3.6–29.8 har vi avvikande öppettider. Vi har dessutom utarbetat några direktiv som vi hoppas att alla våra besökare följer. Välkommen att uppleva våra museer inom trygga ramar!

Nyheter och nostalgi i Tähtinens skivsamling

| Aktuellt | No Comments

Nyheter och nostalgi i Tähtinens skivsamling År 2019 införskaffade Sibeliusmuseum en samling skivsinglar som ursprungligen tillhört Åbobon Lauri ”Lasse” Tähtinen (1927-1988). Samlingen består av 121 numrerade EP-skivor, med så gott…

Fotografering av instrumentsamlingen

| Aktuellt | No Comments

Vi har påbörjat arbetet med att fotografera museets instrumentsamling som omfattar över 2000 instrument. Fotograferingen görs under 2020–21.

Arkivets kundtjänst stängt 1.1.-31.7.2020

| Aktuellt | No Comments

År 2020 inleder Sibeliusmuseum ett digitaliseringsprojekt med syfte att göra museets instrument och äldsta arkivmaterial mer tillgängligt för användarna.