Turku Jazz: Selma Savolainen Horror Vacui - Sibeliusmuseum Hoppa till huvudinnehållet

Turku Jazz: Selma Savolainen Horror Vacui

Selma Savolainen – sång
Toomas Keski-Säntti – piano
Eero Tikkanen – kontrabas
Okko Saastamoinen – trummor
Tomi Nikku – trumpet
Max Zenger – klarinett

Selma Savolainen, känd för sin fördomsfria musikalitet och imponerande sång, kommer att presentera sitt band Horror Vacui på Turku Jazz Festival på onsdag kväll!

Lauluyhtye Signestäkin tuttua Selma Savolaista on ylistetty laulajana, joka on nostanut suomalaisen vokaalijazzin uudelle tasolle. Savolaisen englanninkielisissä kappaleissa kuuluu modernin jazzin lisäksi vaikutteita vaihtoehtoisesta singer-songwriter -tyylistä. Mm. Pori Jazzin Rising Talent -tunnustuksella palkittu artisti käyttää ääntään tasavertaisena instrumenttina muiden joukossa. Hänen sävellyksissään jokaiselle soittajalle ja instrumentille on oma paikkansa ja tähtihetkensä.

Nykyjazzin kiinnostavimpia albumeita julkaiseva brittiläinen Whirlwind Recordings julkaisi Savolaisen Horror Vacui -nimeä kantavan esikoislevyn toukokuussa 2023. Savolainen on säveltänyt ja sovittanut musiikin varta vasten nuoren polven huipuista koostuvan sekstettinsä muusikoille. Yhtyeen nimeen viitaten laulusarja käsittelee tyhjyyden kammoa, luopumista ja yllättäviä löytöjä.

”Elämä on täynnä pelon hetkiä, mutta pelon rinnalla läikehtii myös intoa, uteliaisuutta ja leikkiä”, Selma Savolainen avaa musiikkinsa teemoja.

Förköpsbiljetter: Tiketti
Grundbiljett 22€