Vi rekryterar en utställningsintendent – Sibelius-museo Hoppa till huvudinnehållet
← Tillbaka

Vi rekryterar en utställningsintendent

06.02.2023

Sibeliusmuseum söker en utställningsintendent. Befattningen är placerad i Åbo.

Sibeliusmuseum är ett mångsidigt musikmuseum beläget i hjärtat av gamla Åbo. Till verksamheten hör utställningar, konserter och arkivverksamhet. Museet är en del av Stiftelsen för Åbo Akademi.

Till utställningsintendentens huvudsakliga arbetsuppgifter hör utställningsplanering och -produktion, skriva utställningsmanus, deltagande i förhandlingar gällande utställningarna samt upprätthållande och utvidgande av nationella och internationella samarbetsnätverk.

Utställningsintendenten ansvarar också för utställningarnas ekonomi och ledning av nödvändig projektpersonal. Till arbetsuppgifterna hör även planering av guidningar, guidernas inskolning och koordinering av guidningar i Sibeliusmuseum och i Observatoriet på Vårdberget, där Stiftelsens för Åbo Akademi administration arbetar.

Sibeliusmuseum strävar efter att utveckla utställningsverksamheten genom att ytterligare förstärka synergin mellan museets arkiv- och instrumentsamlingar, konsertverksamheten och kundtjänsten. Utställningsintendenten samarbetar även med Stiftelsens för Åbo Akademi två andra museer (Ett Hem och Casa Haartman) och övriga enheter, bl.a. med kommunikationsavdelningen. Utställningsintendentens närmaste chef är Stiftelsens för Åbo Akademi museichef.

Av utställningsintendenten krävs högre högskoleexamen och grundstudier i museologi. Examen bör innehålla kulturämnen (exempelvis musikvetenskap, konsthistoria eller kulturhistoria). Därtill förutsätter vi god muntlig och skriftlig förmåga att arbeta på svenska, finska och engelska.

Som person önskar vi att du är flexibel, lösningsfokuserad och känner dig bekväm även vid överraskande arbetssituationer. Arbetet kräver goda sociala färdigheter. Vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet av museibranschen, erfarenhet av att leda och verkställa utställningsprojekt, budgetering och ledning av projektanställda.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö och en fin möjlighet att påverka Sibeliusmuseets profil samt utställningsutbud. Vi värderar vår personals välmående genom att erbjuda mångsidiga förmåner. Utöver generösa motions- och kulturförmåner erbjuder vi lunchförmåner, biljetter till diverse kulturevenemang, omfattande hälsovårdstjänster och olycksfallsförsäkring på fritiden.

Lön
Sibeliusmuseum tillämpar individuell lönesättning beroende på sökandes meriter och arbetserfarenhet. Sökande ombeds vänligen uppge sina löneanspråk i ansökan.

Ansökan
Ansökan lämnas in via den här länken senast den 27.2. Till den fritt formulerade ansökan bifogas CV. De sökande som bedöms som starkast utgående från ansökningarna kallas till intervju i Åbo. 

Information
Mera information om befattningen ges av museichef Teemu Kirjonen, tel. +358 50 518 4597.
Mera information om rekryteringsprocessen ges av konsult Timo Harju, tel. + 358 20 746 9688.

Information om Sibeliusmuseum: https://sibeliusmuseum.fi/  
Information om Stiftelsen för Åbo Akademi: https://stiftelsenabo.fi